programma in het kort

Koninklijke optocht

Locatie: Pynasplein
Woensdagavond om 19:00 uur (verzamelen om 18:45 uur)

De avond voor Koningsdag starten we al meteen groot feest. Deze keer vertrekken we vanaf het Pynasplein. Zorg dat je er op tijd bent.Samen met onze vrolijke, dansende, gezellige clowns maken we een rondje door het dorp, met muziek van voor en achter, zodat iedereen weet dat het de dag erna Koningsdag is. Dus versier je skelter, fiets, step, hond, ouders en natuurlijk jezelf en loop en dans gezellig mee! Onversierd mag natuurlijk ook… iedereen is welkom.

Start van Koningsdag

In 2023 vragen we aan alle inwoners van Maasland om op Koningsdag vanaf zonsopgang, 6:22 uur tot zonsondergang om 21:01 uur, onze Nationale driekleur uit te hangen. En omdat we de verjaardag van onze Koning vieren mag dit mét Oranje Wimpel.

De beste start van jouw Koningsdag

Hoe kun je jouw Koningsdag 2023 het beste starten?! Of je nou gaat spelen, dansen, hardlopen of lekker slenteren: met zo’n dag voor de boeg, moet je natuurlijk wel goed eten. Dus ontbijt mee en start Koningsdag goed! Dit jaar gezellig op het Pynasplein!

Maaslands Ontbijtje

Van 9:00 tot 9:30 uur

Als de klokken luiden, is dat je teken: tijd om te ontbijten. We staan klaar met het gezellige Maaslands Ontbijtje, dit jaar op en vlakbij het Pynasplein. Croissantje, krentenbolletje, sapje, bakkie en we zijn klaar om te gaan. En wees eerlijk: het smaakt het best als je lekker samen eet.

Aubade

Van 9:30 tot 9:45 uur

Met wat lekkers in de hand starten we de aubade. Ook spreekt waarnemend burgemeester Bram van Hemmen het dorp namens onze Koning toe. Waarmee Koningsdag 2023 in Maasland officieel start…

Muzikale begeleiding is er van harmonievereniging Masalant.

Kinderspelen​

Locatie: De pleinen van de Schutse en Aloysius
Van 9:50 tot 11:30 uur

De Kinderspelen vinden plaats op hun vertrouwde plek, op de schoolpleinen van basisscholen Aloysius én De Schutse. Dus houd je van gooien, steken of sjoelen? Of heb je geen idee, maar vind je gezelligheid wel leuk, dan staan voor de groepen 1 t/m 4 verschillende spelletjes klaar op het plein van De Schutse.

Voor de groepen 5 t/m 8 staan er op het plein van Aloysius diverse activiteiten klaar. Van hangen, schieten tot slingeren op een paar klompen. Hier gebeurt van alles…

Hoe werkt het?
De Kinderspelen zijn gratis voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. De kaarten worden verspreid via de Maaslandse basisscholen. Zit je niet in Maasland op school? Haal dan een kaart op bij de cadeaukraam, deze staat op het Aloysius plein.

Feest bij de Singelhof

Van 10:00 tot 12:00 uur

In de Singelhof proosten we ook dit jaar op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Vanaf 09:30 zijn de deuren van de eetzaal geopend en waarnemend burgermeester Van Hemmen zal de dag feestelijk openen. Er wordt natuurlijk koffie en thee geserveerd en aan een lekkernij is ook weer gedacht. Hierna kan genoten worden van livemuziek en een oranjebitter. De ochtend wordt om 12:00 uur afgesloten.

Deze ochtend wordt mede mogelijk gemaakt en verzorgd door Oranjevereniging Maasland, Stichting Welzijn Midden Delfland en Puur en (H)eerlijk. Let wel op, we hanteren een maximaal aantal bezoekers in de zaal, dus vol = vol.

Jeu des boules!

Locatie: Jeu des boules baan
Vanaf 12:00 uur

Ook dit jaar gaan we traditiegetrouw jeu-de-boulen. Op de bekende baan aan de Pastoor Riswickdreef, met een hapje en drankje voor alle deelnemers! Iedereen kan meedoen, van jong tot oud! In verband met de inkopen en wedstrijdindeling vragen wij je om je vooraf aan te melden bij mevrouw Köhler op telefoonnummer: 010 592 09 91.

Oranjemarkt

Van 10:00 tot 16:00 uur

Voor de laatste keer heeft Marktmeester Jan zich beziggehouden met de invulling en aankleding van de Oranjemarkt. Vanaf 10:00 uur start hij weer: met lokale verenigingen, plaatselijke (kleine) ondernemers, her en der breinbrekers en natuurlijk heel veel gezellige Maaslanders. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.

Kinderrommelmarkt

Van 12:30 tot 16:00 uur

Alléén voor kinderen natuurlijk! Na de kinderspelen kun je even een hapje eten en dan lekker naar je eigen rommelmarkt. Je kunt er leuke speeltjes verkopen, als je dat wil. Of gewoon langs de kleedjes struinen. Dit stukje van de markt is op één van de mooiste plekjes van Maasland en altijd gezellig. Deze wil je niet missen!

Hoe werkt het?

Op de Kinderrommelmarkt kunnen Maaslandse kinderen spulletjes verkopen. Bij Marktmeester Liesbeth haal je een nummertje op en betaal je 5,00 borg. Die krijg je weer terug als je je plekje weer netjes achter laat. Wil je zeker weten een plekje hebben? Meld je dan vooraf aan via kinderrommelmarkt@oranjeverenigingmaasland.nl. Op de dag zelf aanmelden kan natuurlijk ook, loop dan even langs bij Marktmeester Liesbeth.

Radiografisch bestuurbare voertuigen

Van 10:00 tot 16:30 uur

Nabij de Doelstraatbrug en voor de grote kerk, vertoont Modelbouwgroep de Wielewaal uit Rotterdam een verbluffende collectie aan radiografisch bestuurbare voertuigen. Boten, tanks, trucks, trailers en wat je ook maar kan verzinnen. Je kan kijken hoe deze voertuigen zich in het water of op het land bewegen, maar voor de jeugd is er een extraatje. Zij kunnen, onder begeleiding, zelf ervaren hoe het is om een radiografische boot te besturen. Altijd al iets willen weten over radiografisch bestuurbare voertuigen of gewoon even kijken en genieten, kom langs!

De vetste moves op rolschaatsen, Rollerdisco!

Locatie: Voetbalkooi

Rollerdisco was een gigantisch fenomeen in het Amerika van de jaren ’70 en ’80 en is nu weer helemaal terug. Rollend uit je dak, doen we gewoon in Maasland. Twee keer rond draaien, rijden op één been en achteruit? Combineer je gevoel voor ritme met de vetste trucs op wielen.

Kosten:
Wil jij ook de hele dag rondjes kunnen draaien, zwieren en zwaaien? Haal dan jouw dagticket voor de Rollerdisco bij de Oranjekraam op de Oranjemarkt vanaf 11:00 uur.

Leden gratis
Niet leden 3,00 p.p.

Minigolf

Kom deze Koningsdag een gezellig potje minigolfen op de 9-holes baan van Mini-golfbaan Maasland, gelegen op het grasveld naast de voetbalkooi. Iedere hole/baan is anders en naar mate je van baan naar baan gaat wordt het moeilijker met leuke obstakels.

Vanwege beperkt aantal plekken is vooraf reserveren handig, op = op.

Hoe kun je meedoen?
Ga naar de Oranjekraam op de Oranjemarkt vanaf 11:00 uur. Hier krijg je een afslagtijd en groepsnummer. Houd je aan deze tijd, anders is je plekje weg. Je kunt je aanmelden met een groepje van maximaal 4 personen per afslagtijd. Dit is om de doorlooptijd zo laag mogelijk te houden. Elke 5 minuten is er een afslagtijd.

Kosten:
Leden gratis
Niet leden 1,00 p.p.
Hiervoor krijg je een club (zo’n stok), scoreblad, pen/potlood en heel veel lol. Voor de kinderen zijn er speciale clubs (nogmaals zo’n stok) aanwezig.

Aanbevolen leeftijd is vanaf 4 jaar.

Genieten op de fiets: De Puzzeltocht

Locatie: Maasland en omgeving

We wonen in een prachtig stukje Nederland, waar je op de fiets goed van kunt genieten. Met steeds meer e-bikes op de weg, hebben we besloten om dit jaar twee mooie puzzelroutes uit te zetten. Eén speciaal voor e-bikers (langere afstand) en één voor de gewone fietser.

Doe mee en geniet van al het mooie uit ons dorp Maasland en omgeving, en maak kans op een leuke prijs.

Je kunt je inschrijven vanaf 11:00 uur. De antwoorden en uitslag van de puzzel(s) plaatsen we op onze website, de winnaars krijgen persoonlijk bericht via e-mail

Inschrijven: Oranjekraam op de Oranjemarkt
Tijd: 11:00 tot 16:00 uur.
Kosten:Leden gratis
Niet leden 2,00 per persoon

Scouting

Locatie: ’s Herenstraat

Bij Scouting Maasland valt altijd iets te beleven! Ieder jaar verrassen de scouts ons dorp weer met een spectaculaire en uitdagende activiteit tijdens Koningsdag. Wat we dit jaar weer op ons bord krijgen is nog in nevel gehuld. Maar net als ieder jaar kun je een spektakel op en rond het water van de Gaag sowieso verwachten.

Daarnaast kun je een gokje wagen aan het Rad van Avontuur. Uiteraard maak je met elk lootje kans op één van de fantastische prijzen en steun je Scouting Maasland.

Groene Oase loop

Natuurlijk is Koningsdag in Maasland niet compleet zonder de traditionele Groene Oase Loop! We zijn dan ook hartstikke blij dat we met Thof Running deze gezellige prestatieloop voor onze sportieve deelnemers en deelnemertjes weer kunnen organiseren. Start en finish zijn zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk in de Doelstraat, ter hoogte van John Thebes Grofashop.

Programma
13:00 uur start 1 km jeugd t/m 8 jaar
13:15 uur start 2 km jeugd 9 t/m 14 jaar
13:45 uur start 6 en 10 km
13:50 uur prijsuitreiking jeugd (direct na de start van de 6 en de 10 km)
15:00 uur prijsuitreiking volwassenen(als iedereen binnen is)

Inschrijven, betalen en verkleden
Inschrijven kan vanaf 11.15 uur in Sporthal De Hofstede, tot uiterlijk een half uur voor de start. Het inschrijfgeld voor de 1 en 2 km bedraagt € 3,00. Het inschrijfgeld voor de 6 en 10 km bedraagt € 6,00. Pinnen mogelijk via QR-code met mobiele telefoon of contant (liefst gepast) betalen! Na afloop zijn de kleedkamers tot uiterlijk 15.30 geopend. Douchen is mogelijk.